preloader
موارد استفاده یو پی اس در تجهیزات بیمارستان

موارد استفاده یو پی اس در تجهیزات بیمارستان

موارد استفاده یو پی اس در تجهیزات بیمارستان همانطور که میدانید اکثر دستگاههای پزشکی و صنعتی به نوسانات و اختلالات برقی حساس می باشند. به همین دلیل باید از ups و یا در مواردی از استابلایزر استفاده شود تا عملکرد دستگاهها در اثر اختلالات برق دچار مشکل نشود.

منظور از اختلالات برق همان مواردی است که در مطالب قبلی به آن اشاره کردیم و به صورت مختصر میتوان گفت شامل موارد زیر میشود:

انواع اختلالات برق در موارد استفاده یو پی اس در تجهیزات بیمارستان

۱-ولتاژ بالا(Overvoltage)

۲-ولتاژ پایین(Undervoltage)

۳-تورم(Swell)

۴-فلش یا فرورفتگی(Sag)

۵-وقفه یا برش(Interruption)

۶-شکاف(Notch)

۷-ناپایداری(Transient)

۸-پرش(Flicker)

۹-هارمونیک اعوجاج(Harmonic Distortion)

۱۰-نویز الکتریکی(Electrical Noise)

۱۱-بروز راکتیو(REACTIVE)

امروزه از ups در تجهیزات درمانی كه قطع برق منجر به قطع فرآیند درمان حیاتی و یا ایجاد صدمات جدی برای بیمار، كاربر و سایر افراد می شود، استفاده میشود.

تجهیزات تشخیصی كه قطع برق باعث از دست دادن نمونه یا اختلال جدی در روند درمانی وابسته به آن تجهیزات می شود مانند اتوآنالایزرها. کلیه تجهیزات پزشکی حساسی كه قطع برق موجب خرابی و یا بروز مشكل در خود آن تجهیزات یا لوازم جانبی آنها می شود مانند: MRI یونیت دندانپزشکی دستگاهی است که بوسیله جریان برق،جریان مایعات یا هوا را برای راه اندازی تعدادی از وسایل و دستگاههای دندانپزشکی استفاده می کند.

هر یونیت به طور کلی از چهار قسمت صندلی،جعبه باكس و تابلیت،چراغ،كراشور (لیوان پركن،دستشویی و ساكشن) تشکیل می شود و این مجموعه شامل حداقل یک دستگاه كمپرسور می باشد. با توجه به وجود نوسانات در سیستم برق كشور و احتمال آسیب رساندن به این دستگاهها و جلوگیری از اتلاف وقت پزشك و بیمار به جهت عدم وجود برق جهت ادامه كار، این دستگاه می بایست به یوپی اس مجهز گردد.

علاوه بر این دستگاههای رادیولوژی دندانپزشکی به نوسانات برق بسیار حساس بوده و با کوچکترین نوسان آسیب شدیدی به آنها وارد خواهد شد و تعمیر آنها مستلزم هزینه های بالا می باشد. برای جلوگیری از آسیب به این تجهیزات حساس نیز وجود ups لازم و ضروری است. به طور کلی یو پی اس دستگاهی الكترونیكی برای تامین پیوسته انرژی الكتریكی برای مصرف كننده الكتریكی مختلف است و جزو تجهیزات ضروری  مجموعه های رایانه ای، مخابراتی، كنترل و ابزار دقیق، آزمایشگاهی و بیمارستانی است .

لازم به ذکر است که چنانچه تجهیزاتی دارای باتری داخلی باشند، نیازی به استفاده از UPS نخواهند داشت ولی وجود استابلایزر مورد قبول برای این تجهیزات لازم است. همچنین، UPS های آنلاین علاوه بر تأمین پیوسته انرژی، به دلیل تولید ولتاژ خروجی از یک سطح DC، در عمل كار یك استابلایزر با كیفیت عالی را نیز انجام می دهد.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است